Veluwezoomtrail

DE 9E EDITIE

vindt plaats op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018. De Veluwezoomtrail is de oudste trail van Nederland in een van de mooiste gebieden van ons land. Dit jaar is er weer een 2-daags evenement met een 2daagse, losse afstanden en een kidstrail. Met een verscheidenheid aan afstanden zodat zowel beginnende als gevorderde trailers van het grootste aaneengesloten natuurgebied van ons land kunnen genieten. In deze fraaie omgeving vind je alles zoals: heuvels, single tracks, heide, bos en vergezichten.

Wij doen met de SWTC heroes mee aan de afstanden op de zaterdag.

 

Programma Veluwezoomtrail

Zaterdag:
10.00 uur 11 km
13:30 uur 25 km
14:00 uur 18 km

 

Parcours

De finish bevindt zich net als andere jaren bij Polysport, Adm. Helfrichlaan 89 in Dieren. Dit is tevens de startlocatie. De route wordt gemarkeerd met behulp van linten en bordjes (zoveel mogelijk rechts uitgepijld). Daarnaast zullen op enkele plekken parcoursopzichters staan. De Veluwezoomtrail zit boordevol pittige beklimmingen, single tracks en flink wat hoogtemeters door de schitterende Veluwezoom. Het parcours is zo ontworpen dat het lopen op asfalt tot een minimum is beperkt. Kortom, dit betekent voor de twee langste afstanden dat er slechts 400 meter asfalt overblijft.

Zaterdag: 18km
De route loopt van Dieren via Laag Soeren naar de Posbank met zijn prachtige uitzichten! Langs de spreng in Laag Soeren een uniek gebied waar ijsvogeltjes zitten. Deze route is iets vlakker maar heeft weer andere kwaliteiten met ongeveer 160HM.

Zaterdag: 25km
Het 25 km parcours loopt iets anders dan de 18km Trail. De trailers komen meer richting Velp. Met ook weer iets meer hoogtemeters op deze route ongeveer 230HM.

 

 

Mee naar de Veluwezoom Trail!?

Wil je als relatie of geïnteresseerde ook eens mee naar een sportief event samen met de SWTC Heroes? Laat het ons weten!