Classico Giro Utrecht

Pelotonstocht 110 km

We schrijven ons in voor de Classico Giro Utrecht pelotonstocht van 110 km. Daarbij wordt de gehele route in één gezamenlijk peloton gereden. Vandaar dat de weg geheel autovrij is gemaakt voor het peloton. We rijden als bijgevolg vooral over de grote weg en niet over fietspaden. We rijden met een gemiddelde van 27 km per uur en door middel van voorrijders zorgen we dat dit tempo wordt aangehouden. Het is een unieke belevenis om met een paar duizend deelnemers in het peloton te rijden! We rijden ook weer een stuk over het parcours dat de profs tijdens de Giro d’Italia van 2010 reden (etappe Amsterdam – Utrecht).

 

Goed doel

Elk jaar ondersteunt de Classico Giro Utrecht een goed doel. In 2018 zal dat wederom een project zijn in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Dat project wordt gerealiseerd door Vrienden van WKZ.

Snoezelkamer
Dit jaar zamelen we geld in voor een snoezelkamer. Een snoezelkamer is een prettige en rustgevende ruimte waar kinderen met een handicap, gedrags- of ontwikkelingsproblemen zich fijn en zorgeloos kunnen ontspannen maar ook afleiding kunnen vinden. Het gaat in een snoezelkamer dus vooral om kijken, voelen en luisteren. Ze kunnen bijvoorbeeld naar muziek luisteren en bij de rustgevende bubbelpalen zitten. Of op het waterbed of in de zitzak liggen.

 

PROGRAMMA
08.00 Start daginschrijvingen
10.00 Start pelotonstocht 110 km Classico Giro Utrecht
14.15 Verwachte terugkomst van de pelotonstocht
13.30 – 17.00 Feestelijk ontvangst en afterparty

 

De start is om 10.00 uur bij sportcentrum Olympos op het Utrecht Science Park. De grote centrale materiaal- en verzorgingspost zal ook dit jaar ook weer bij het gezellige wielercafé de Proloog in Amerongen plaatsvinden.

 

The Software Testing Company - event - Classico Giro 2018-1

The Software Testing Company - event - Classico Giro 2018-2

The Software Testing Company - event - Classico Giro 2018-3

The Software Testing Company - event - Classico Giro 2018-4

The Software Testing Company - event - Classico Giro 2018-5 The Software Testing Company - event - Classico Giro 2018-6

 

Mee naar de Classico Giro Utrecht!?

Wil je als relatie of geïnteresseerde ook eens mee naar een sportief event samen met de SWTC Heroes? Laat het ons weten!