Lenteloop Eerbeek

Trailrun

Op zondag 25 maart 2018 vindt de 37e editie van de Lenteloop Eerbeek plaats. We doen mee aan de 20 km. De startlocatie is net als voorgaande jaren Restaurant “De Heideroos” in Eerbeek. De routes lopen door de prachtige bossen van de Veluwezoom achter Eerbeek en Laag Soeren, door licht geaccidenteerd terrein. De toevoeging van de trail aan de lenteloop heeft gezorgd voor een extra dimensie. Vooral de toevoeging van de 10 km vorig jaar was een groot succes.

Trailen is echt een andere sport dan hardlopen. Ongedwongen lopen staat centraal en ondertussen ruim oog hebben voor de prachtige natuur en vaak ook de dieren die je tegenkomt. Een trail gaat over onverharde paden, bij voorkeur over kleine single tracks. Veel traildeelnemers hebben een rugzakje bij zich met wat eten en drinken. Als laatste, niet onbelangrijk: het aantal deelnemers is beperkt, bij de Lenteloop een maximum van 400 deelnemers. Lopen door de natuur vraagt ook verantwoordelijkheid voor diezelfde natuur.

 

Lopen voor het goede doel

De opbrengst van de Lenteloop Eerbeek wordt jaarlijks besteed aan goede doelen.

Doel Lenteloop 2018: Rotary Vakantie geluk
Rotary Eerbeek-Zutphen zet zich in voor Rotary Vakantie geluk. “Uw bijdrage zal ten goede komen aan het organiseren van korte vakanties voor hen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Gezinnen die door omstandigheden niet in staat zijn om op vakantie te gaan willen wij een verzorgde korte vakantie aanbieden. Zodat ook zij er even tussen uit kunnen.”

 

 

Mee naar de Lenteloop Eerbeek!?

Wil je als relatie of geïnteresseerde ook eens mee naar een sportief event samen met de SWTC Heroes? Laat het ons weten!