Big Data Expo 2017

WAT IS BIG DATA EXPO?

“Big data heeft de toekomst. Het geeft namelijk inzichten in het verleden en heden, maar juist ook voor de toekomst. Het is de basis waardoor u als persoon en als organisatie de juiste strategische beslissingen kunt nemen én actief bezig kunt zijn met slimme oplossingen en rendementsverbeteringen.”
– Big Data Expo

Voor meer info: http://www.bigdata-expo.nl/nl

 

Update (foto’s)

Het was een enerverende en drukbezochte beurs. Maar liefst 90 exposanten waren aanwezig om te verkondigen hoe je met hun visie of product als organisatie het meeste uit jouw eigen big data haalt. Bij

The Software Testing Company - Big Data Expo 2017 - Rondald Root (Eneco)1

Ronald Root van Eneco vertelde een interessant verhaal over hoe de organisatie in een transitie zit van centrale energieproducent en -leverancier naar dienstverlener met services rondom decentrale groene energie opwekmethodes.

The Software Testing Company - Big Data Expo 2017 - Rondald Root (Eneco)2

Met ontwikkelingen als de slimme meter en slimme thermostaat – die inmiddels bij miljoenen huishoudens zijn geplaatst – wordt een enorme hoeveelheid aan data gegenereerd. Door het maken van modellen en profielen is er veel over het gedrag van een klant te zeggen. Door zijn behoefte te voorspellen is het mogelijk gepersonaliseerde producten of diensten aan te bieden.

Het ethische en privacy vraagstuk komt ook bij meerdere talks aan de orde. Wat mag wel en wat mag niet? Terwijl de technologie steeds meer mogelijk maakt zal dit onderwerp ons de komende jaren nog wel bezighouden.

 

Mee naar Big Data Expo?

Wil je als relatie of geïnteresseerde ook eens mee conferentie of beurs samen met de SWTC Heroes? Laat het ons weten!