Mobile app testing

Hype of noodzaak?

U heeft een app laten maken. Hij was snel klaar en ook niet duur. Toch krijgt u klachten van uw gebruikers dat hij soms niet goed werkt. Maar u heeft het zelf zien werken op uw iphone. Bij navraag bleek deze niet getest op Android. Een flauw voorbeeld, maar het komt nog voor. Een slecht werkende app kan voor flinke reputatieschade zorgen voor uw organisatie. De SWTC heeft veel ervaring in Mobile app testing en kan u helpen deze risico’s tot een minimum te beperken.

 

Wat is een mobile app?

Er zijn heel veel verschillende soorten apps, maar als we naar de techniek kijken zijn ze grofweg in 3 categorieën in te delen, namelijk:

  1. Native apps

    Deze apps zijn specifiek voor 1 platform ontwikkeld. (Apple IOS / Adroid / Windows phone) Na goedkeuring is de app verkrijgbaar in de desbetreffende store.

  2. Web apps

    Dit is in feite de mobiele versie van de reguliere website. Door een website responsive te maken past deze zich automatisch aan aan de schermgrootte van het apparaat waarop deze bekeken wordt.

  3. Hybrid apps

    Deze variant is een combinatie van de 2 bovenstaande. Deels native, deels web.

Verschillende app types vragen om een specifieke testaanpak. De SWTC weet wanneer welke tools toe te passen. Naast testen op functionaliteit kan er ook getest worden op performance en security.

 

Veelgebruikte mobile app testing tools

Appium TestComplete
TestFlight TestFairy
Ranorex HockyApp
Calabash Robotium

 

De SWTC onderhoudt geen relatie met welke tool leverancier dan ook. Daarom kunnen wij altijd onafhankelijk advies uitbrengen.